Mycosenagels - Pedicurepraktijk Saskia Groenen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Mycosenagels

Voetproblemen
 
 
 
 

Mycosenagels (schimmelnagels/kalknagels)

Dit is niet gevaarlijk, maar wel ontsierend en kan pijnlijk worden wanneer de nagel los gaat laten van het nagelbed. Het is een misverstand te denken dat schimmelinfecties ontstaan door slechte hygiëne. Wat kunt u zelf doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden?
* gebruik niet te veel zeep en spoel zeepresten grondig af;
* droog uw voeten zorgvuldig, vooral tussen de tenen;
* draag bij voorkeur sokken van wol of katoen, liefst zonder naden;
* draag goed passende - leren - schoenen;
* wissel schoenen regelmatig;
* draag altijd slippers in openbare wasgelegenheden of sportruimtes.

Genezing van schimmelnagels

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. De huisarts of dermatoloog kan geneesmiddelen voorschrijven die een hardnekkige schimmelinfectie sneller en grondiger kunnen bestrijden. Echter, de medicijnen hebben mogelijke bijwerkingen en de artsen zijn niet enthousiast om deze te verstrekken. Je kunt ook een tinctuur aanbrengen op de nagels. Het beste resultaat krijg je als je bij een pedicurebehandeling de bovenste laag weg laat fraisen. Dan trekt de tinctuur er goed in. Er zijn heel veel merken op de markt. Ik gebruik bij voorkeur het merk Peclavus of LCN Wilde Pedique.

Naast de voorgeschreven middelen moeten de schoenen aan de binnenkant worden behandeld met een schimmeldodend middel. Uit voorzorg om te voorkomen dat schimmelsporen zich in de schoenen nestelen en zodoende herinfectie veroorzaken.

Ondersteunende behandeling door een ProVoet Pedicure is van belang. Deze kan dikke en soms pijnlijke nagels dunner maken, wat de genezing bevordert. Een geruststelling tot slot. Na behandeling met het voorgeschreven geneesmiddel kan het zijn dat u in eerste instantie een beetje teleurgesteld bent. U ziet weinig resultaat. Dit komt doordat er tijd nodig is, voordat de aangetaste gele delen van de nagel helemaal uitgegroeid zijn. Vooral de nagels van de grote teen groeien slechts enkele millimeters per maand. Na enkele maanden geduld groeit er echter weer een gezonde nagel die u geen last of pijn meer bezorgt.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu